loading
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında

KİSİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Dekatur Turizm Taşımacılık Ticaret Ltd. ŞA. ( Pikola Tur Turizm) Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni Dekatur Turizm Taşımacılık Ticaret Ltd. Ş5. “Şirket” olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan müşterilerimiz dahil Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVK Kanunu”) uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem aMetmeteyiz. Bu sorumluluğumuzun bilinci ile ve KVK Kanunu’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfaP ile Şirke5miz kişisel verilerinizi aşağıda belir5ldiği şekilde ve mevzuat taraQndan emredilen sınırlar çerçevesinde işlemektedir. 1. Kişisel Verilerin Toplanması ve İşlenmesi: Şirke5miz, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ve bu kanun dayanak yapılarak hazırlanan Seyahat Acentaları Yönetmeliği hükümlerinde belir5len seyahat acentalığı faaliyetlerini yerine ge5rmektedir. Şirke5miz Madde 2 kapsamında belir5len amaçlar kapsamında kişisel verilerinizi, otoma5k veya otoma5k olmayan yöntemlerle fiziksel olarak, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla, sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplayabilir, kaydedebilir, depolayabilir, güncelleyebilir, periyodik olarak kontrol edebilir, yeniden düzenleyebilir, sınıflandırabilir. Veri Saklama ve İmha Poli5kamızda düzenlendiği şekilde muhafaza edebilir, yani özetle kanunen izin verilen her şekilde işleyebilir. Bunun yanında Şirke5miz kişisel verilerinizi kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler (Şirke5miz seyahat acentalığı faaliyetlerini yerine ge5rirken üçüncü kişi tedarikçi firmalarla anlaşmalar yapmakta ve adınıza hizmet sunumuna yönelik rezervasyon kayıtları gerçekleş5rmektedir) halinde Şirke5mizin birlikte çalışPğı ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye'de veya yurt dışında mukim olan üçüncü gerçek kişi/tüzel kişi, hizmet sağlayıcı ve tedarikçi firmalar, sigorta şirketleri ile (konaklama firmaları, havayolu şirketleri, kara ve deniz dahil ulaşPrma hizme5 sunan firmalar, araç kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, transfer elemanları ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar) paylaşabilir ve/veya kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde yurtdışına aktarabilir. Alt acentelerimiz vasıtası ile Şirke5miz ürün ve hizmetlerinden faydalanmanız halinde ise kişisel verileriniz ilgili alt acentelerimiz taraQndan toplanabilir ve kanunen izin verilen her şekilde işlenebilir. Şirke5miz dışında, yukarıda ifade edilen üçüncü kişi hizmet sağlayıcıları ve tedarikçiler, kurum ve kuruluşlar ve alt acentelerimiz taraQndan toplanan kişisel verilerinizin KVK Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında toplanması, muhafaza edilmesi ve işlenmesine ilişkin tüm sorumluluk münferiden bu firmalara/kişilere/kurumlara ai_r. Diğer yandan Şirke5miz, çağrı merkezimiz taraQndan toplanan, muhafaza edilen ve kanunen izin verilen her şekilde işlenen kişisel verilerinize ilişkin KVK Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamındaki sorumluluk Veri Sorumlusu olarak taraQmıza ai_r. 2. Kişisel Veri Toplamanın Amaçları, Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, Şirketçe sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda, Şirke5mizin sözleşme ve yasadan doğan sorumluluklarını eksiksiz ve doğru şekilde yerine ge5rebilmesi, ürün ve hizmetlerimizden memnuniye5nizin ölçümü, hizmet ve ürünlerimizden ve promosyon faaliyetlerimizden bilgilendirilmeniz, hizmet ve ürünlerimizin tanıPmı, Şirke5mizin kendisini geliş5rmesi ve size daha iyi hizmet sunabilmesine fikren kaPlımınız amaçları ile edinilir. İfade edilen amaçlarla toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5 ve 6. maddelerinde belir5len kişisel veri işleme şartları kapsamında, işlenebilir ve aktarılabilir. 3. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. Maddesinde Sayılan Hakları Kişisel veri sahipleri olarak siz müşterilerimiz, haklarınıza ilişkin taleplerinizi işbu Aydınlatma Metninde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirke5mize iletmeniz durumunda Şirke5miz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracakPr. Ancak Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirke5miz taraQndan, belirlenen tarifedeki ücret alınacakPr. Bu kapsamda müşterilerimiz: Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzel5lmesini isteme, Kanun ve Kanuna uygun olarak hazırlanmış Veri Saklama ve İmha Poli5kamızda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, Yukarıdaki 5 ve 6. Maddelerde yer alan talepler uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, İşlenen verilerin münhasıran otoma5k sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi sure5yle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına i5raz etme, Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip5r. KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. Qkrası gereğince, yukarıda belir5len haklarınızı kullanmak ve ilgili talebinizi yazılı olarak Şirke5mize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede Şirke5mize KVK Kanunu’nun 11. Maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belir5len haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. Maddesinde belir5len haklardan kullanmayı talep e_ğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi bizden isteyeceğiniz talep formunu doldurarak, imzalı bir nüshasını iadeli taahhütlü mektup ile Dekatur Turizm Taşımacılık Ticaret LTD.ŞTİ. Şarkiye Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi Gürsoy İşhanı No 37 Kat 2 Daire 202 AlPnordu, ORDU adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalı ile veya KVK Kanunu’nda belir5len diğer yöntemler ile gönderebilir veya formu info@pikolatur.com adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz. İşbu Aydınlatma Metni, Şirke5miz ile imzalamış olduğunuz her türlü hizmet sözleşmesi ve hizmet alımına yönelik taleplerinizin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.